Emma in Dél-Amerika

Emma in Dél-Amerika

Llahuar-Fure es a Huaruro vizeses, 2018.07.31 (Peru)

2018. november 16. - emmuskacica

Miutan elozo nap jol kiaztattuk magunkat nekivagtunk a terkepen hatoras turanak Fureba ami egy kis falu valahol a kanyonban. Haaaaat az elso fel ora eleg fajdalmas volt, vegig csak felfele kellett menni, ki is vette az emberbol a reggelit egybol.

img_20180731_094628.jpg

Az osvenyen viszont egy darab turistaval nem talalkoztunk, elozo este talalkoztunk egy ausztral parral akik bereltek egy turavezeto/hordart es ok is ugyanabba az iranyba mentek de ok mar joval korabban elindultak. A legtobb turista visszament busszal Cabanacondeba.

img_20180731_150429.jpg

Ez Fure "falu"

A kovetkezo szakasz nagyjabol egyenes volt, egy helyen volt eleg paras, amikor a hegyoldalban az osveny annyira elkeskenyedett, aztan egy ponton eltunt es csak egy kavicsomlassa valtozott. Itt egy labnak volt meg eppen hely hogy utana atlendulj a tuloldalra. Aztan kesobb kiderult mikor az ausztralokkal beszeltunk hogy meg a labnyi kis osszekottetes sem volt, azt is az o turavezetojuk taposta bele a koomlasba, halistennek :). 

Utkozben meg megalltunk dumalni egy helyi sraccal Llatica falunal es o mondta hogy nyugodtan ihatunk a kutjabol jovo vizebol mert a falubol mindenki azt issza. Mivel a vizunk mar fogyoban volt es amugy eleg langyos volt en bevallaltam a kiserletet es nem is lett tole bajom utana. 

A kovetkezo szakasz brutal volt, egy teljes oran at mentunk csak folfele, azt hittem soha nem erunk oda...Aztan persze megerkeztunk es kiderult hogy Fure faluban igazabol csak ket csalad lakik es ennyi. Mindketto szallast ad ki turistaknak, na nem kell vlmi nagy dologra gondolni, az egyiknel fa kunyhokban fasza kilatassal, a masiknal meg ilyen sziklahaz szeru kis lyukakban. Az ausztralokat ezekben a lyukakban szallasoltak el, mi persze a fasza kilatasu helyen szalltunk meg. Este foljottek az ausztralok, volt tabortuz meg sorozes.

De elotte meg mikor megerkeztunk annyira ki voltunk merulve hogy egybol lefekudtunk aludni es csak kesobb delutan vettuk ra magunkat hogy elturazzunk a Huaruro vizeseshez. Utkozben a vizeseshez aztan talaltunk egy inka sirkamrat, a helyiek azt mondtak hogy mikor anno jottek a spanyolok, a faluban levok oda rejtoztek el es nem mertek elojonni ugyhogy vegul ott is haltak meg, elmeletileg ehen. Eleg durva latvany a rengeteg emberi csont...

img_20180731_171303.jpg

A vizeses nagyon fasza volt utkozben talalkoztunk par szamarral meg munkassal akik azon dolgoznak hogy a vizeses vizet elvezessek az alacsonyabban fekvo teruletekre ontozesre. 

img_20180731_171259.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emmaindelamerika.blog.hu/api/trackback/id/tr8214375575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása