Emma in Dél-Amerika

Emma in Dél-Amerika

Rurrenabaque - Pampa tura, 2018.07.11-13 (Bolivia)

2018. november 08. - emmuskacica

Miutan megerkeztunk Rurreba a tutajozasrol fogtunk egy motortaxit, ami egy sima motoros csoka akinek a hata moge felulsz, es irany a szallas.

img_9373.jpg

Jo volt vegre ha langyos vizzel is de letusolni es jo lett volna meg egy napot pihenni a pampa tura elott de hat igy foglaltuk le...A pampa egyebkent itt Boliviaban nem a vegtelen fuves pusztakat jelenti hanem igazabol a mocsarakat. Ide leginkabb szaraz evszakban eri meg jonni mert ilyenkor a keves eso miatt csak par szelesebb vizfolyas/folyocska marad meg es ezekhez huzodik nagyon kozel az elovilag is.

img_9369.jpg

Reggel elindultunk Rurrebol egy terepjaroval hatan utkozben ettunk egyet es delutan egy korul erkeztunk meg a "kikotobe" ahonnan ilyen hosszu csonakokon vittek minket tovabb, ketten ultunk benne egymas mellett, a vegen a motorral meg a guide-l.

piranha.JPG

Bazi jo csoportot fogtam ki, volt egy ir par, Paddy a srac nagyon vicces volt, volt 3 amcsi aki kozul egy lany-fiu testver plusz a lanynak a felesege, igen a lanynak. Meg meg egy belga csaj asszem + Mel. Mar a szallasig vezeto uton allatok tomkeleget lattuk, rengeteg kajmant/aligatort, vizidisznokat, mindenfele madarakat, eleg sok kormorant darvat meg paradicsommadarat. Nemtom melyik madar volt az amelyik beallt nyakig a vizbe es total eltunt aztan neha kitolta a fejet a viz fole es aztan ujra le de vicces joszag volt. 

szallas.JPG

Aztan az uton a szallas fele egy kanyarban megalltunk a csonakkal es a turavezeto mondta hogy itt vannak rozsaszin delfinek, es tenyleg ott uszkaltak. Ilyenkor a szaraz evszakban vlmennyire beszorulnak a melyebb reszekre es nem tudnak fol-ala uszkalni. Ok folyami delfinek amik evmilliokkal ezelottrol maradtak itt es hat eleg nagyok egyebkent. A kifejlett peldanyok rozsaszinek a fiatalok pedig inkabb szurkesek.

img_4131.jpg

A rozsaszin delfinek a folyok kiralyai, az aligatorok nem mernek a teruleteikre behatolni, mert alajuk uszva a hosszu csorukkel?? (biztos nem igy hivjak:) kibelezik oket a puha hasfaluknal. Igy habar a parton vigan napoztak az aligatorok a turavezeto gyerek mondta hogy nyugodtan bemehetunk uszni. Kicsit ketkedve de paran beugrottunk es uszkaltunk egyet, a viz itt nem volt olyan mely a labam elerte az aljan a sikamlos vizinovenyeket.

img_4036.jpg

Aztan kb egy ora hajokazas utan megerkeztunk a taborhelyre aminek a partjan egy aligator fekudt bekesen. A taborhely colopokon epult kis kunyhokat takar amiket levegoben fuggo hidak kotnek ossze. Ezekre most a szaraz evszakban nem nagyon lett volna szukseg mert lehetett a foldon jarkalni de az esos evszakban gondolom csakezen tudnak kozlekedni.

 

 

 

img_9436.jpg

 

 

 

A halotermunkben minden agyhoz volt moszkitohalo ami kellett is mert azert voltak bogarak de annyira azert nem volt veszes mondjuk. A kaja vegig isteni volt, hatalmas adagok voltak es tenyleg finom is volt. A szallas korul rengeteg majom volt akik probaltak mindenfelet ellopni, egyszer reggelinel vlki nyitvafelejtette az ajtot es az egyik maki ellopott egy uveg lekvart az asztalunkrol amit aztan a fan ulve kinyitott es par par perc alatt bevagott. 

img_4078.jpg

A 3 nap alatt kulonfele programok voltak, a naplementet mindig ugyanazon a helyen neztuk meg, itt lehetett sort venni, de a legjobb hogy egyik este ropiztunk a helyiekkel a masik este pedig fociztunk veluk. A napfelkeltet is megneztuk egyszer, kiraly volt de meg jobb volt hogy egy szarvas is pont arrajart.

Kozben voltunk a mocsarban anakondat talalni es kb 15 perc utan talaltunk is egy otmetereset ami mar majdnem elbujt de a turavezeto csoka elkapta a farkat aztan mondta nekem hogy tepjem a gazt korulotte hogy a feje is meglegyen. Igazabol bele sem gondoltam csak elkezdtem tepni a gazt mikor egyszer csak folbukkant a feje es hat nem orult nekem...szal csinaltunk par kepet a kigyoval aztan meg kicsit korbesetaltunk, ettunk termeszt egy fa torzserol, es olyan volt mintha mintet kaptal volna be, mint egy legfrissitot mint a tictac.

Ami meg mindenkinek nagyon tetszett a piranha horgaszat volt. Vittunk marhahust amit kicsire felkockaztunk, ra a horogra es bumm. Izgi volt mert folyamatosan volt kapas nem kellett sokat varni es mindenkinek volt sikerelmenye. Mikor elfogyott a marhahus a kisebbeket vagdostuk fol es azzal fogtuk a tobbit. A piranhakat jol atsutve citrommal szolgaltak fol, nem volt semmi extra ize, finom volt!

Lattunk meg 1-2 fekete aligatort is, ok joval nagyobbak mint a tobbiek, igazi oriasok akik a kisebb aligatorokat is siman megeszik ha ugy adodik. Meg lattunk meg egy lajhart is egy fan kapaszkodni. Egyik nap usztunk meg egyszer a delfinekkel aztan irany vissza Rurre.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://emmaindelamerika.blog.hu/api/trackback/id/tr2214359995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása