Emma in Dél-Amerika

Emma in Dél-Amerika

Glacier Grey - Torres del Paine - 2018.03.17 (Chile)

2018. április 02. - emmuskacica

Puerto Natales - 2018.03.16


Nagy hiba volt az elozo esti sorozes mert ezt a napot total masnaposan azzal toltottuk hogy szerveztuk a turazast. Bevasaroltunk kajat, atkoltoztunk Fransziszko hostelebe, bereltunk felszerelest, valtottam penzt, kellett vennem uj napszemcsit mert az elozot elhagytam turazas kozben Punta Arenasban stb. A vegere csak ejfel utan jutottunk agyba es reggel 5:30ra jott ertunk Marko Fransziszko haverja.


Glacier Grey - Torres del Paine - 2018.03.17


Szal 4:30kor keles, reggeli, aztan 6 masik emberkevel egyutt be a furgonba. Egyszer megalltunk utkozben hanyni (az egyik izraeli csajszi nem birta a kikepzest) de mar fel 8kor ott voltunk a tonal ahonnan a katamaran indul Paine Grandeba ami az egyik campinghely. Belepot nem fizettunk a parkba mivel olyan koran mentunk hogy meg nem volt ott senki. Amugy a belepo 21000 peso-30 euro, a katamaran egy utra 18000-25 euro, ha busszal mentunk volna akkor a busz oda-vissza 15000 peso-20 euro, szal nem egy olcso mulatsag ez, es sok hatizsakossal talalkoztam akik ez miatt ki is hagyjak, es igazabol tobb helyi arc mondta hogy meg sok ilyen hely van Patagoniaban csak a turistak nem ismerik.

img_20180313_132222.jpgKozepen az a kis sotetzold a mi satrunk

img_20180313_202403.jpgEbben a volgyben volt a camping

img_20180313_203613.jpgErdekes felhokepzodmeny a camping folott


A hajorol mi szalltunk le Denisszel elsore es rohantunk a recepciohoz hogy hatha van satorhely. A kiscsaj mondta hogy nincs de aztan mondtam neki hogy a varosban azt mondtak hogy az egyik szorost elzarta a ho es hogy ez miatt sok foglalas lett torolve illetve kesobb jonnek akik foglaltak, megesett rajtunk a szive es megengedte hogy maradjunk egy ejszakara. A tobbieknek utanunk mar nem volt ilyen szerencseje. Szinte mindenkinek volt foglalasa Grey campingbe ami 3 ora setara volt Painetol kiveve 3 csajnak, egy francianak meg ketto izraelinek. Ok azt a trukkot alkalmaztak amit Fransziszko javasolt nekik, este 7 utan jottek vissza mikor mar az utolso hajo elment (6:30). Igy nem tudtak veluk mit csinalni, engedni kellett oket maradni. Igen am de annyira felhuztak a CONAF embereket meg a campingeseket hogy dupla arat kellett fizetniuk az ejszakara, plusz fel kellett takaritaniuk az etkezo helyiseget es reggel az elso hajoval el kellett huzniuk a parkbol. Ebben valszeg az is kozrejatszott hogy osszevissza hazudoztak, valamint hogy a ket masik csaj izraeli volt. Par evvel ezelott ugyanis egy izraeli srac leegette a fel parkot es azota annyira nem szeretik oket. Nekunk is tobbszor elmondtak hogy semmifele tuzet, illetve dohanyozni nem szabad a parkban, csak a campingben a kijelolt helyen mert az orult szel miatt pillanatok alatt langra lobban minden.

Ennel durvabb szelet csak Skociaban/Angliaban lattam

img_20180316_204710.jpgFoztem kettonknek 4 napra 30 tojast...a hostelban meg a campingben mindenki csak kamillazott de aztan vegul 3 nap alatt elfogyott.

img-20180319-wa0018.jpgHatterben a Grey gleccser, 6 kilometer szeles, 28 kimcsi hosszu es 30 meter magas, impozans kis joszag


Na szal felvertuk a satrat, aztan elmentunk a Grey gleccserhez ami vlmi iszonyatosan hatalmas massziv cucc, tenyleg lenyugozott. Ez egy laza 7 oras tura volt. Csinaltunk kajat, furdes aztan probaltunk koran lefekudni mert az elozo ket ejszaka alig aludtunk vlmit. Igen am csak nagy okosan kineztuk a dombtetot hogy majd milyen klafa kilatasunk lesz, meg mar voltak ott nagy kovek is biztositani a satrat, csak arra nem gondoltunk hogy a dombteto lesz egyben a legszelesebb hely is. Ejszaka aztan a szel vlmi olyan iszonyatos erovel fujt hogy alig tudtunk vlmit aludni megint.

A bejegyzés trackback címe:

https://emmaindelamerika.blog.hu/api/trackback/id/tr2413800674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása