Emma in Dél-Amerika

Emma in Dél-Amerika

Torotoro, bikaharc - 2018.06.23-28 (Bolivia)

2018. szeptember 20. - emmuskacica

Torotoro egy paranyi kis falu a Torotoro nemzeti parkban kb. 5 oranyi utra Kocsabambatol egy nagyon szuk minibuszban. Az ut kanyargos, sokszor szakadekok mellett vezet el de vlmi isteni a latvany. Sok helyen kavicsos az ut, sok helyen csak foldut, de mar vegig az uton epitkeznek es ket ev mulva kesz lesz az aszfaltos ut Torotoroba. Erdekes hogy szinte 90%ban CAT gepeket hasznalnak.

sultkrumplileves.jpg

Ez meg a sultkrumplileves Cochabambabol csak kifelejtettem az elozo posztbol, ezt tenyleg igy szerviroztak nem en tettem 

Az egesz faluban nincs ATM es wifi is csak az egyik sarkon levo automatabol es fizetni kell erte. Viszont igy bazi nyugodt az egesz. A falu szelen laktunk vlmi hostelban es mar az elso nap talalkoztunk egy par hollanddal ket sveddel s legnagyobb meglepetesemre egy magyar csajjal, az Ilivel. O eloszor nem akarta elhinni hogy magyar vagyok :), kellett par perc mire elfogadta hogy nem vicc a dolog :).

Jol osszejott a banda ugyhogy elkezdtunk iszogatni aztan tabortuzet gyujtottunk es jo kis hangulatos parti kerekedett a dologbol ami viszont ahhoz vezetett hogy a masnap az masnap lett es csak egy spanyol meg egy belga csajjal elsetaltunk megnezni a teknostemetot meg a bikaviadalt.

 

A teknostemeto zarva volt de egy helyi kiskolok ott olalkodott es mondta hogy 5 bolivianoert kinyitja a kaput es bemehetunk az asatasok helyszinere. Nagy szarkavaro lesz meg a kissracbol az biztos mert tenyleg keritett egy kulcsot es be tudtunk menni. Olyan negyedora seta utan meg mindig nem lattunk semmit csak felturt foldet es kezdtunk turelmetlenek lenni hogy hat hol vannak a teknosok bazmeg mikor a kissrac mondta hogy jah hat hogy itt nincsen mar semmi, az osszes fosszilia a muzeumban van kiallitva. Na erre anyaztunk egy sort es mondtuk hogy akkor engedjen be a muzeumba. Mondta hogy okes ugyhogy bementunk a muzeumba ami kb ket szoba egy rakat osregi fossziliaval, annyira nem csapott foldhoz. Aztan a kolok meg atvitt minket egy moziszobaba ahol megneztunk egy promofilmet Torotororol. Egyebkent olyan heteves lehetett a srac.

Kozvetlen a "temeto" elott volt aztan a bikaviadal ami annyit jelentett hogy a kornyekbol mindenki hozta a bikajat aztan egy jo nagy teruleten osszeeresztettek oket. Volt par bikuci amelyik egymasnak ment de azert kellett varni par szaftos harcra. A helyiek mindegyik vegen jo nagyot rohogtek aztan, elveztek a dolgot, sztem a vesztes, elfuto bikat rohogtek ki :). A helyiek hoztak ki kajat meg csicsat (csicsa) es habar a csajok csak a szajukat huztak en jol belakmaroztam hazikosztbol meg leoblitettem csicsaval amiben uszott par muslica de hat kell a protein. A  csicsa egyebkent ilyen kukoricabol erjesztett alkoholos cucc, nem a kedvencem de lecsuszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://emmaindelamerika.blog.hu/api/trackback/id/tr6014250527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása