Emma in Dél-Amerika

Emma in Dél-Amerika

French Valley - Torres del Paine - 2018.03.18 (Chile)

2018. április 10. - emmuskacica

Korai keles utan egy egynapi turat terveztunk a francia volgybe, aztan utana majd gondoltuk vlhogy majd intezunk satorhelyet meg egy ejszakara. Reggel ugyanis mar elkuldtek es mondtak hogy arra az ejszakara nincs hely mert akik a ho miatt megrekedtek ma fognak megerkezni. A vegen ebbol egy 8 oras tura lett amibol masfel eleg kemeny maszas volt folfele, igy is volt aki a nagy hatizsakjaval csinalta holott le lehetett volna tenni a vador sracnal. Sajnos nagyon elromlott az ido a nap vegere, az ut utolso szakaszat le is zartak a szel miatt ami 98km/h volt a durvabb helyeken. Ugyanakkor bazi nagy felhok is gyulekeztek es a francia volgybol holott azt mondjak ez a legszebb resze a parknak nagyon nem sokat lattunk, amit lattunk az kiraly volt de nekem a gleccser jobban bejott.

img-20180319-wa0013.jpg
A tura utolso 3 orajan aztan tenyleg elszabadult a pokol, leszakadt az eg es omlott az eso amit a szel olyan erovel vagott az arcodba meg a szemedbe hogy fel kellett tennem a napszemuvegem meg az arcomra huztam egy ruhadarabot maskepp nem lehetett tovabbmenni. Erdekes meg ahogy a szel a lagunak felszinerol folkapta a vizet, vagy a vizesesek vizet es ilyen permetszeruen vitte. A lagunak hullamai a tenger hullamaival vetekedtek. Nagy nehezen visszavanszorogtunk campingbe, 3 nap nem alvas utan teljesen elkeszultunk az eronkkel plusz az idojaras meg dobott rajta nagyot. Megkerdeztuk a satorhelyet es azt mondtak az utolso hajoval mindenkepp mennunk kell. Ebben a helyzetben meg annyit lehetett volna csinalni hogy vegigkerdezzuk az ott levo tobbi emberket hogy nekik van-e esetleg foglalasuk az estere de megis elmennek. Ez a tapasztalatunk alapjan eleg sokszor mukodik. Egy masik megoldas lehetett volna hogy a nagy hatizsakunkkal indulunk utnak reggel es a park kozepen levo taborhelyek egyikebe erkezunk meg este keson mikor mar nem kuldhetnek el minket. Esetleg azt is csinalhattuk volna meg hogy egyszeruen maradunk meg egy ejszakat es reggel koran elhuzunk a park masik vegebe a nagy hatizsakokkal, ami viszont 11 ora kemeny turazas lett volna. Ez nyilvan ilyen remeny dolog hogy a zuhogo eso miatt nem jonnek ellenorizni a satrat. Miutan megkerdeztuk milyen idot mondanak a kovetkezo par napra - eso es felho valamint 10 fok korulrol 5 fokra esik majd homerseklet - ugy dontottunk hogy atmegyunk csirkebe es visszamegyunk Puerto Natalesbe. Kozben eszrevettuk hogy a satrunk nem birta ezt a brutal eso-szel kombot es szepen beazott ugyhogy innentol kezdve mar tenyleg nem volt kedvunk egy vizes satorban fagyoskodni, megint nem aludni aztan lezuzni 11 orat.

img-20180319-wa0021.jpg
Mivel Fransziszkonal nem volt hely a hostelben igy elmentunk egy masikba ahol ittunk 72 liter forro teat meg levest aztan mentunk aludni. A szobank viszont olyan kegyetlen hideg volt hogy ennyire meg a satorban sem faztunk mint ezen az ejszakan. Mondta a srac hogy hagyjuk nyitva a szobaajtot es akkor majd lentrol folmegy a meleg. Na ezt azt ejszaka kozepen meg is leptem de mikor visszafekudtem az agyamba az ajtoban megjelent egy kutya es mar jott is volna az agyamba. A kutyat kitessekeltem es inkabb beoltoztem zokni jegeralso pulcsi kombinacioba.

A bejegyzés trackback címe:

https://emmaindelamerika.blog.hu/api/trackback/id/tr9113822122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása