Emma in Dél-Amerika

Emma in Dél-Amerika

Sucre - 2018.06.11-14 (Bolivia)

2018. szeptember 14. - emmuskacica

gyumolcpult.jpgGyumolcsospultok a sucrei piacon


A kovetkezo allomas Sucre volt ami nagyon nepszeru celpont a hatizsakos turistaknal a nyelvtanulas miatt. Van egy rakat nyelviskola itt, es hat allitolag a boliviai spanyol a legtisztabb, es hat itt is lehet a legolcsobban tanulni. Sucre eleg biztonsagos kisvaros tehat ebbol a szempontbol is jo. Imadtam a piacat ahol olcson lehetett hatalmasakat kajalni es 250-300 forintert frissen facsart gyumolcslevet venni, vagy gyumolcssalatat. Egyebkent Boliviaban mindenfele gyumolcsot meg lehet talalni es baromi finomak es olcsoak is.
Sucreban van egy kilato ahova fol lehet setalni es megnezni a varost.

tyrorex.jpg

Valamint ahova meg mindenki elmegy az a helyi dinopark. A park maga nagyon pici, van par dinoszobor, a lenyeg a park mellett talalhato hatalmas sziklafal ahol kulonbozo dinok labnyomait lehet latni. Ez regen egy to iszapos partja volt es ahogy mentek inni a dinok ott maradtak a labnyomaik, ezekre por rakodott rengeteg retegben ami megorizte a nyomokat, majd az evmilliok soran a foldlemezek mozgasa miatt a topartbol hegy lett es a labnyomokat a helyi cementuzem fedezte fel ami kozvetlenul a park mellett van.


De ami a legjobb volt az hihetetlenul lelkes turavezeto aki muanyag dinokkal, vizzel es homokkal mutatta be hogy zajlott le ez az egesz folyamat. Nagyon jo volt, vicces is volt de ugyanakkor nagyon informativ.


Ami Sucreban nem tetszett az az iszonyat legszennyezes, rengeteg hasznalt autot importalnak az usabol Chilen keresztul, leginkabb japan markakat mint Toyota meg Nissan. Meg amik meg legszennyezobbek azok a microbuszok amik kozossegi kozlekedesul szolgalnak. 98%at ezeknek Kinabol es Japanbol hozzak be, total elavultak es okadjak a fustot, tele vannak egyebkent ragasztva meg mindig a kinai meg japan karakterekkel, eleg sok volt kinai ovodai vagy iskolai kisbusz. A japanoknal gondolom atszerelik a kormanyt?

dinonyom.jpg

Igy neztek ki a dinolabnyomok a falon. A fal a tektonikus mozgasok miatt felgyurodott ezert nem vizszintes.

Ami meg erdekes volt az a temeto. Altalaban mindig nagyon szepen rendben vannak tartva, bokrokkal meg sok zolddel. A sirok azok ilyen kis fakkok, rekeszek amibol nagyon sok van egymas mellett, alatt:

sucretemeto1.jpg

Ezekben sokszor latni fotokat, emlektargyakat vagy egy kis alkoholt:

sucretemeto2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emmaindelamerika.blog.hu/api/trackback/id/tr114096389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása