Emma in Dél-Amerika

Emma in Dél-Amerika

Cruz del Condor, Cabanaconde-Llahuar, 2018.07.30 (Peru)

2018. november 15. - emmuskacica

29en folultunk egy buszra Arequipabol es lementunk Cabanacondeba, ez megint volt azert egy kb 6 oras ut, a busz tele volt turistakkal...Cabanacondebol indulnak a turautvonalak a Colca canyonba es a kozeleben talalhato a Cruz del Condor is. Az abszolut felkapott szallashely Cabanacondeban a Pachamama (foldanya) nevu hostel ami eleg draga is egyebkent. 

img_20180730_112358.jpg

Mi par franciaval jo szokas szerint nem foglaltunk semmit hanem megerkezven korbekerdeztunk hogy mi hol mennyi es egy foszer ajanlott egy hostelt ami mint kiderult a Pachamamas csavo testveree es nemreg nyitottak. Nagyon kedvesek voltak az ar is jo volt es raadasul a reggeli is odaba*ott. Ez fontos mert a hostelek 98%aban a reggeli kenyeret vajat meg lekvart jelent...Raadasul a csaj olyan brutalisan jo szendvicset csinalt nekunk kesobbre hogy csuhajj.

img_20180730_125954.jpg

Meg egy kis gejzir is volt utkozben

Cabanaconde egyebkkent egy helyes kis falucska hegyekkel korbeveve, nincs ATM se peldaul. 30an reggel koran folkeltunk hogy a helyi busszal elmenjuk a Cruz del Condorhoz ahol lehet latni ahogy reggel a kondorok kirepulnek a feszkeikbol. Maga a kilato tomve volt emberekkel, voltak akik csak ezert jottek Arequipabol. De megerte mert ezek a brutal nagy 2-3 meteres madarak tenyleg elkezdtek kiszalingozni a feszkeikbol valalmikor 8 es 9 kozott es hihetetlen latvanyt nyujtottak. Ott szalltak el az ember folott 2-3 meterre tobbszor is. Baromi jol kezdodott ez a reggel.

Nem folytatodott viszont olyan jol mert elszalasztottam a helyi buszt vissza a faluba ugyhogy vegul visszastoppoltunk, bar alig volt valalmi forgalom. Folkaptuk a cuccainkat aztan elindultunk a kanyon tura elso napjara ami lefele vezetett Llahuarba. Maga a kanyon hihetetlen latvanyt nyujtott fontrol, asszem a masodik legmelyebb a vilagon.

Az elso nap csak lefele vezetett az ut es a terkep szerint ez 5-6 oras tura kellett volna hogy legyen de mi vlmi hiehetetlen gyorsan leertunk. Mondjuk azert baromi meleg volt. Llahuarban csak egy szallas van, itt vannak a fold melyebol elotoro vulkanikus melegvizu forrasok amikhez csinaltak medenceket es be lehet ulni lemosni a koszt a hosszu poros lefele ut utan. A viz aztan folyik bele a folyoba. Itt toltottuk aztan az egesz delutant es neha mikor mar nagyon melegnek ereztuk a vizet, paran belehuppantunk a hidegvizu folyoba.

5sdf4sd.jpg

Lent a kanyonban az arak, foleg a vize elegge el van szabadulva, a normalisnak 3-4szerese, igy megeri vinni magaval az embernek eleget vagy viztisztito tablettat vinni es a folyok vizet meginnia. Ezen az utvonalon egyebkent meg a szallason meg eleg sok turista volt, messze az elviselhetetlentol de azert volt jopar emberke.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://emmaindelamerika.blog.hu/api/trackback/id/tr714373539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása