Emma in Dél-Amerika

Emma in Dél-Amerika

Samaipata - 2018.06.15-19. (Bolivia)

2018. szeptember 15. - emmuskacica


Samaipata egy kis falucska 12 oranyi buszutra Sucretol es 3 oranyira az orszag legnagyobb varosatol Santa Cruztol. Hajnali 3kor erkeztunk meg es halistennek a hosteltulaj egybol nyitotta a kaput, bazi hideg volt ugyanis. Ez volt a legjobb hostel amiben eddig voltam, es nem a berendezes miatt hanem az ott dolgozok miatt. A tulaj ugyved volt de a korrupcio miatt megcsomorlott otthagyta az egeszet es megnyitotta ezt a hostelt. Es egyszeruen annyira kedvesek es lesik minden kivansagod hogy hihetetlen, az ember szinte a csalad tagjanak erzi magat. Es hat a reggeli is baromi jo volt.

meccsnezes.jpgMeccsnezes borral, a sorhoz tul hideg van


Jo volt vegre kicsit videken lenni, nem kellett kerulgetni az embereket mint Sucreban. Raadasul kezdodott a vb is ugyhogy tokeletes volt mert minden dormitorijukban volt tv, + egy nagy a teraszon.


Samaipata kozvetlen kozeleben van az Amboro nemzeti park ami egy ilyen sima erdo es egy oserdo kozott helyezkedik el. Itt voltunk egy 6 oras turan.


Aztan van meg az El Fuerte vagy erod nevu romtelepules ami egy hegyteton helyezkedik el es mar evszazadok ota hasznaltak, eloszor az inkak elotti nepek majd az inkak utana meg a spanyolok. Megeri megnezni jo a kilatas meg erdekes is.

fuerte.jpgEl fuerte


Van meg a faluban egy allatmenhely es egy kilato + a vizesesek ahova mar nem jutottunk el mert a Santa Cruz koruli onkormanyzatok blokad ala vettek az utat mert a kozponti kormanyzat nem fizetett ki nekik minden penzt 2015 ota. Amikor legutobb hallottam rola akkor a harmadik napon meg mindig tartott a blokad.

A bejegyzés trackback címe:

https://emmaindelamerika.blog.hu/api/trackback/id/tr7214096391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása