Emma in Dél-Amerika

Emma in Dél-Amerika

Copacabana - Titicaca-to, 2018.07.22-25 (Bolivia)

2018. november 12. - emmuskacica

img_20180723_181306.jpg

La Paz utan celba vettuk Copacabanat ami egy olyan 6 oras buszut ha jol emlekszem es hat mire odaertunk mar havazott!!! Ez nem normalis dolog ahogy a helyiektol is hallottuk., foleg ugy hogy egy rozzant minibusszal kanyarogtunk a havas hegyi utakon ugy hogy gondolom nem teli gumi volt font. A Titicaca-to egyebkent a fold legmagasabban fekvo hajozhato tava, megpedig ha jol emlekszem 3900 meteren van.

img_20180723_123500.jpg

Copacabana egyebkent eleg nepszeru a turistak koreben, sajnos, mindenfele tomegevel lebzselnek es sztem vlmennyire ennek is koszonhetoen itt pimaszabbul probaljak az embert lehuzni a helyiek, ami lehet a legtobb turistanak mindegy mert meg igy is baromi olcso minden. Az a baj hogy engem meg ezek a 3-400 forintos lehuzasok is fel tudnak cseszni nagyon, ha eszreveszem oket. Peldaul reggel egy bogre tea az utcan 3 boliviano, este ugyanott 5, mikor rakerdezek hogy miert akkor csak mosolyog es mondja hogy akkor nekem 3. Vagy kerek ket teat reggel es ad egy filtert a kettohoz, ezutan mikor mondom neki hogy kerek a masikba is vagy pedig kevesebbet fizetek akkor meg fol vannak haborodva merthogy cukrot ugyis tennek bele, amit persze nem teszek. Amugyis annak mi koze a filterhez. Vagy helyieknek 9 a minibus nekunk ugyanaz az utvonal 15.

img_20180725_185336.jpg

Na mindegy talan ez volt az egyetlen ilyen hely Boliviaban, de itt aztan tenyleg szinte mindenki probalja lehuzni az embert, megha nem is nagy osszegekrol van szo.

img_20180723_112523.jpg

A disznokat mindig ilyen lancon tartjak megkotozve..

Na a negativumok utan viszont csak pozitivumokat tudok irni. Rengeteg szallashely van, sok olcso es jo is es hat a legjobb a toparton levo bazarsor ahol a pisztrangot tenyleg ezerfelekeppen keszitik el. A levego tiszta, ott a viz is, a varos ket felen pedig ket hegyet is meg lehet maszni ahonnan tok jo kilatas nyilik a varosra es a tora. Erdemes az egyikrol a naplementet is megnezni.

Amit meg lehet csinalni az egy nagy tura, kisbusszal elmenni Yampupataba ahol ha 100an laknak talan es a sziget vegeben talalhato. Zomeben egyebkent idosek lakjak. Itt a hegyen atsetalva a sziget masik oldalan vissza lehet turazni Copacabanaba. Azt kell mondanom hogy egy baromi jo tura volt amit nagyon elveztem. Utkozben atkeltunk egy kis falun, Sampayan, ahol mar tenyleg alig laktak. Beszelgettem par idos helyivel, mondtak hogy a fiatalok mar mind La Pazban vannak ahol van melo. 

Meg egy egynapos kirandulas is belefert az Isla del Sol (a nap szigete) nevu szigetre, ami tenyleg szep volt, remek volt a kilatas is. Az igazi az lett volna hogyha el tudunk setalni a sziget eszaki vegerol a delire csakhogy az eszaki mar evek ota le van zarva mert a helyiek nem tudnak megegyezni a turistak altal generalt bevetelek elosztasarol. Itt a szigeten minden bazi draga de mi epp egy helyi iskola mellett mentunk el mikor vege lett a tanitasnak es a helyi asszonyok ott voltak a hazi kosztjukkal amit a gyerekek vettek meg, meg persze mi is iszonyat olcson es meg valami isteni finom is volt.

img_20180722_145610.jpg

Egyik nap Mellel elmentunk meg vizibicajozni, aztan a masik nap meg ki akartuk probalni a banant is. Azt mondta a csoka hogy nem leszunk vizesek, ami fontos volt mert eleg hideg volt egyebkent. Viszont mikor elindultunk megkerdezte hogy gyorsan menjunk-e amire ravagtam hogy persze. Nyilvan haza kellett utana menni atoltozni szaraz ruhaba...

 

Elotte vidaman:img_20180723_165456.jpg

 ...meg mindig vidaman..img_20180723_165830.jpg

 

 ...es meg vidaman csak total elazva..img_20180723_170426.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://emmaindelamerika.blog.hu/api/trackback/id/tr3814366479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása