Emma in Dél-Amerika

Emma in Dél-Amerika

Ushuaia - Punta Arenas 2018.03.13 (Argentina-Chile)

2018. március 27. - emmuskacica

img-20180315-wa0024.jpg
Kozben komppal atkeltunk a Magellan szoroson es a komprol lattunk pingvineket meg delfineket is. Jol megy a busz meg a vegen hamarabb fogunk megerkezni. Forgalom viszont alig van itt a vilag vegen.

img-20180315-wa0022.jpg
Az idojaras egyebkent eleg valtozekony, turazashoz javasolt a tobb reteg mivel a magasabb helyeken eleg kemeny szel van plusz az eso is barmikor rakezdhet. Vizallo kabat/szeldzseko vlmi polar pulcsi, gyorsan szarado turagatya. Cipobol is kell vlmi turazos cucc, van akinek nem boka fole ero van, bokas, arra szamitani kell hogy vannak baromi saras reszek ahol az ember bokaig megmerul neha, ugyhogy mindenkepp vizallo cipo kell. Mivel nekem eleg rossz a bal bokam es surun kimegy meg sima terepen valo turazaskor is, igy most egy magasabb szaru turacipot hoztam ami viszont baromi sok helyet befoglal a hatizsakban, ugyhogy most mar inkabb kivul hozzakotottem a hatizsakhoz es igy nem volt annyira veszes a pakolas.

img_20180313_151029.jpg
Idokozben mar a Punta Arenast elhagyo buszon irom ezeket a sorokat. Meg az odafele tarto buszon a kompon megismerkedtunk egy spanyol csajjal meg egy helyi chilei sraccal. Aztan kesobb a hostelban csapodott meg hozzank egy nemet meg egy ausztral srac meg ket brit kislany. Aztan a kezdeti sorozgetesbol spontan buli keveredett amit a hostel probalt 11kor este betiltani de vegul csak ejfelkor sikerult nekik. Ekkor a hostel elotti parkban folytattuk majd amikor megittuk az osszes alkoholt elsetaltunk egy 20 percre levo kocsmaba es elkezdtunk piscozni. A pisco az ilyen chilei nemzeti ital, szolobol keszul es 35-45%osra csinaljak. Mondanam hogy hasonlo a paleszhoz de azert nem, a palinka azert sokkal erossebb. Raadasul a piscot hosszu poharbol isszak amit teleraknak jeggel es utana meg ontenek hozza vagy spriteot vagy kolat vagy gyombert vagy ki mit szeret. Azert igy is tud utni ha az ember eleget iszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://emmaindelamerika.blog.hu/api/trackback/id/tr9313784274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása