Emma in Dél-Amerika

Emma in Dél-Amerika

Cerro Torre - El Chalten - 2018.03.23 (Argentina)

2018. április 15. - emmuskacica

img_20180323_154210.jpgEgy kisebb gleccser, hatterben a Cerro Torre kodbe veszve..


A sracokkal nem sikerult idoben felkelni ugyhogy csak 11 korul indultunk el erre a turara. Kb. fel ora mulva atsetalt egy szarvas elottunk az osvenyen kb 5 meterre. Ami hihetetlen hogy abszolut nem volt felelemerzete. Ott voltunk tole neha csak 2-3 meterre es semmi, nyugodtan eszegetett tovabb. Az ilyen eszleleseket jelenteni kell egyebkent a vadoroknek akik pontos naplot vezetnek, total reszletesen, es meg a fenykepeket is elkerik hogy kesobb azonositani tudjak hogy ugyanazt a szarvast lattak-e masok is. Amit mi lattunk az egy him volt, aminek epphogy csak elkezdett noni az agancsa. Egyebkent a vador azt mondta hogy o mar 5 eve nem latott szarvast ugyhogy baromi szerencsesek vagyunk.

img_20180323_122131.jpg
Denis ket haverja egyebkent a Torres del Painen egy pumat is latott, meg koedukalt (szart) is egyet elottuk amitol teljesen elerzekenyultek. A ket srac baromi szerencses az biztos, ezen a turan lattunk meg harkalyt, meg egy rakat kondort is. A vegen elertunk a gleccserhez meg a Cerro Torrehoz de az szinte vegig a felhok kozott maradt.
Ott voltunk egy 3 orat, elveztuk a napsutest, talalkozunk campinges arcokkal akik nem messze satraztak. Az egyikuk egy francia csaj Misha, Kanadaban egyutt lakott egy magyar csajjal aztan egyutt utaztak Del-Amcsiban egy evet meg. Tudott par szot magyarul, mint palinka, kerek egy sort, add ide a csokit es mosomedve. Mivel a nevem nem tudta megjegyezni igy csak mosomedvenek hivott :). Igy sem hivtak meg :). Azt mondta imadja ezt a szot :), hat jo. Nemtom mit lehetne meg neki megtanitani? Misimokus? Abban is sok az m.

p3234234.JPG
Aztan visszaindultunk es persze total ranksotetedett, a telefonunkkal vilagitva talaltunk vissza a faluba. Egyebkent El Chalten tetszett eddig legjobban az eddigi kisvarosok kozul, utana Ushuaia talan. Ott vannak hegyek meg ugye a Beagle csatorna, itt meg az egesz falu korbe van fogva hegyekkel, nem kell semmilyen kocsi vagy busz, egyszeruen kisetalsz a falubol es mar kezdhetsz is turazni.

A franciak egyebkent viccesek voltak, minden lehetseges dolgot lefotoztak, tajtol kezdve a bogyokig mindent, ezert is ertunk csak sotetben vissza.

img_20180323_171500_1.jpg

Es akkor masnap megmutatta magat a Cerro Torre, a kepen a csucsanal van egy nagyon picike kis felhocske, o lenne az aldozat.

img_20180325_161108.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emmaindelamerika.blog.hu/api/trackback/id/tr8813831318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása