Emma in Dél-Amerika

Emma in Dél-Amerika

San Pedro de Atacama - Uyuni tura 1. nap - 2018.06.05 (Bolivia)

2018. szeptember 11. - emmuskacica

img_20180605_093807.jpgez a bolíviai határ

Reggel eleg koran elindultunk San Pedrobol, vagyis indultunk volna de az egyik utitarsunk, hmmm na igen kezdem elolrol. Na a tura lenyege hogy a chilei San Pedro de Atacamabol egy negykerekmeghajtasos dzsippel atszeljuk a sivatagot es megerkezunk a 3. napon a boliviai Uyuniba. A dzsip 6 szemelyes igy volt meg 4 masik utitarsunk is. San Pedrobol egy kisbusszal vittek minket a hatarig es hat eleg keson erkeztunk meg mert az egyik csaj a hostelben felejtette a kis cetlijet amit en ujracsinaltattam, es vissza kellett menni erte.

26c72f1c-514a-4a55-a2d2-37582ec7e799.jpeg
Meg igy is vartunk a hataron, ahol eszrevettem hogy van egy csocsoasztal ugyhogy megkerdeztem a hataroroket hogy akarnak-e csocsozni egyet es mondtak hogy persze. Ugyhogy a brazil sraccal, Lucasszal kiszalltunk es jatszottunk egy 10-15 percet a hatarcsavokkal es nehezen de nyertunk ellenuk. Az utitarsak egyebkent egy brazil par volt, egy brazil meg egy nemet csaj.

img_1662_1.JPG
A chilei hataron volt egy kis gebasz az utlevelemmel mert a hataror nem akarta megerteni hogy a belepesi pecsetem a regi utlevelemben van, de az mar nem ervenyes es hogy az ujat az uj ervenyesbe kene adnia (legalabbis sztem). O erre probalta megtalalni a regi utlevelemet a rendszerben es persze hogy nem tudta...Aztan vegul ugy dontott hogy a regi utlevelemben keres meg vlmi kis helyet es oda pecsetel. Ezek utan kicsit beszartam hogy most odaallitok a boliviai hatarorhoz egy total full utlevellel amiben benne van a chilei kilepesi pecsetem es egy total szuz utlevellel amiben meg semmi nincs...es hogy vajon mit fog csinalni.

gejzirsivatag.jpgUtkozben is volt par gejzir

Ami total erdekes hogy a ket hatarbode kozott senki foldje van, kb. olyan 3-5 km, vagyis elhagyod a chilei hatarellenorzest es 5 perc mulva megerkezel a boliviai hatarhoz... egyebkent a chilei argentin hataron is ez van. Na hat a boliviai hatar az nagyon pici kis epulet amiben van ket hataror. Az en mokusom nagyon rendes volt, megnezte a chilei kilepesi pecsetet a regi utlevelben aztan siman belepecsetelt az ujba.

laguna.JPG

na meg volt egy rakat laguna is, ez pl voros volt


Itt talalkoztunk a soforunkkel, aki egy pottom boliviai kiscsavo volt es mindent atpakoltunk a jeepbe. Az utak ugy altalaban eleg rosszak voltak ugyhogy kellett a jeep. Megneztunk egy rakat lagunat, volt amelyiknel voltak flamingok is. Megmartoztunk megint egy vulkanikus termalfurdoben, vagyis kettoben mert az egyik 34 fokos volt a masik meg 38. Ez jol esett mert egyebkent estenkent baromi hideg volt.

 

 

Estenkent pedig sobol keszult "hotelekben" aludtunk:

img_1894.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://emmaindelamerika.blog.hu/api/trackback/id/tr7614095579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása