Emma in Dél-Amerika

Emma in Dél-Amerika

San Pedro de Atacama - Uyuni tura 2-3. nap - 2018.06.06-7 (Bolivia)

2018. szeptember 12. - emmuskacica

lama.jpg
A tura baromi jo volt azt kell hogy mondjam, fokent hogy jo volt a tarsasag, valamint hogy a kocsiban tenyleg nem sok idot toltottunk, csak olyan max 30-40 percet minden megallo kozott, egyszer-ketszer esetleg vlmivel tobbet.

Homokvihar

Ugyanebben a falusi kocsmaban Mad Max csocso:

madmaxcsocso.jpgDe siman lehetett vele jatszani


Amit lattunk utkozben: lagunak, egy kisebb gejzirmezo, egy bazi nagy kanyon, kulonbozo sziklaformaciok amikre folmasztunk, farkasnyul, mocsar, kaktuszsziget es a legjobb az a napfelkelte volt a sos sivatagban. Itt meg a december-januar-februari esozes utan volt egy olyan 5-10 centi viz a felszinen es ez megmarad egeszen augusztusig amikor is ez total kiszarad. Igy viszont bementunk ebbe a sos tengerbe es az vlmi eszmeletlen elmegy volt allni a viz kozepeben es nezni ahogy a felekelo nap es vegulis minden ami az egen van visszatukrozodik a vizen. Mar csak ezert az egy dologert megerte volna az egesz tura.

naplemente.jpg

 

holdingthesun.jpg
Ami meg emlitesre melto hogy ejszakankent ilyen felig kihalt falukban szalltunk meg ahova most kezdenek visszakoltozni az emberek a turizmusnak hala. Az egyik ilyen faluban egy sohotelban szalltunk meg, "hotel". A falak meg minden soval voltak kivakolva es megnyaltam tenyleg az volt. Itt a tulaj mondta hogy unneplik a falu szulinapjat es nagy buli van a kozpontban. Vacsora utan fol is kerekedtunk es elmentunk megnezni. Haaaaat egy eleg kis teremben volt osszvissz jo ha max 30 ember, egy zenekar jatszotta ugyanazt a zenet kb. vegig (cumbiat) es olyan 10 par tancolt kb egymassal szemben allva. Nekunk total megorultek es egybol csatlakoztunk is a tanchoz. Neha korbejart vlki es toltott egy pohar baromi edes malnaszorpot. Az egesz total szurrealis volt. A tulaj egyebkent K.O.-ra itta magat es ott vegetalt egy szeken egesz vegig.

 

Ami meg erdekes volt hogy egyes reszei eleg mocsarasak voltak es itt azert legalabb volt elet pl farkasnyulak:

csopikepuyuni.JPG

Aztan kozben ilyen patakatugro versenyekkel szorakoztattuk magunkat :): 

A vegen megalltunk meg a sneaky Anaconda canyonnal:

A bejegyzés trackback címe:

https://emmaindelamerika.blog.hu/api/trackback/id/tr1114095585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása