Emma in Dél-Amerika

Emma in Dél-Amerika

Arequipa, 2018.07.26-29 (Peru)

2018. november 14. - emmuskacica

img_20180726_135940.jpg

Copacabanabol egy hosszu buszut es egy buszcsere utan Punoban megerkeztunk Arequipaba, a feher varosba (a hasznalt vulkanikus epitoanyag szine miatt), Peruba. Nem sok idot toltottem Peruban de azt egybol eszre lehetett venni hogy sokkal de sokkal tobb itt a turista mint Boliviaban. Mondjuk valszeg azert is mert Europaban eppen nyari vakacio volt, de a kulonbseg akkor is szembetuno volt. 

Ezzel egyutt az arak is szepen megugrottak, szinte minden a boliviai duplaja volt mondjuk meg igy is olcso, foleg ha az ember a piacon kajalt. Mondjuk az mindig fajdalmas ha az ember hozzaszokik ket honap alatt egy arszinvonalhoz aztan hirtelen duplajara emelkednek az arak. 

img_20180727_131552.jpg

Arequipanak is megvolt a szokasos nagy plazaja a varos kozepen, ahol szinte vegig rendezvenyek voltak. A varost 4 darab vulkan veszi korul ami viszont baromi jo latvanyt nyujt, ezeket meg is lehet maszni. Elmentunk meg egy ingyenes setaturara is a varosban ahol a varosrol nem sokat tanultunk viszont inkabb ilyen reklamtura volt ahol megneztuk a hogyan keszulnek az alpaca cuccok es termeszetesen lehetett is vasarolni, valamint etteremben meg kavezoban voltunk, nem ajanlom igazan senkinek. Van egyebkent nem keves latnivalo a varosban amire total nem jutott idom de mivel kozelgett az indulas haza igy inkabb ugy dontottem hogy a Colca kanyont nezem meg.

img_20180727_140123.jpg

Elotte meg vacsoraztunk a helyi specialitasbol egy nagyot, a tengerimalacbol. Izre teljesen olyan mint a sima disznohus. En be is vagtam siman az egeszet csak egy halom csont maradt belole, volt is nagy almelkodas, a cincercsaj tobbszor hitetlenkedve elmondta hogy uristen mind megettem. Lehet nem kellett volna? :)

img_20180802_221536.jpg

Ami meg kuwa jo volt az az arequipai szemetesauto ami pentek este 9kor lazan begordult az utcankba es a kis hableany zenejere gyujtotte szorgosan a szemetet:

A bejegyzés trackback címe:

https://emmaindelamerika.blog.hu/api/trackback/id/tr2914372003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása